20. august 2008

Øyenstikker

Betty spurte meg i en kommentar om jeg vet hvorfor det heter øyenstikker.  Det vet jeg ikke. Gjør du?  Den har så vidt jeg vet aldri stukket ut øynene på noen.

dragonfly-illustration

Forøvrig liker jeg igrunnen det engelske navnet bedre.  Dragonfly.  Er ikke det et vakkert ord?  Drageflue - hmmm?

Bente er livredd for øyenstikkere, og lurer på om kuren er "noe slikt".  Jeg er ikke sikker på om hun mener søm eller tattis, men håper på begge deler.

Jeg har sydd litt videre på øyenstikkeren min.  Hittil er det symaskina som har vært i aksjon.  Nå skal jeg ta i bruk små håndsømsnåler, fin tråd og kanskje noen perler.  Jeg er fortsatt ikke helt sikker på om dette er ei pute eller noe som kan henge på veggen.

1408øyenstikker2

Les gjerne mer om øyenstikkere her.  Og se denne vakre skapningen da.  Tegningen over er funnet her.

7 kommentarer:

mluni sa...

Da jeg var liten syns jeg øyenstikkerne var temmelig skumle, mest på grunn av navnet tror jeg. Nå syns jeg bare de er vakre og fascinerende. Den du lager er virkelig fin.

Marita sa...

Nydelig maskinsøm.
Kanskje navnet Øyenstikker kommer av en myte? En myte at de stikker i øyne og ører... vet ikke.

Elisabeth Augusta sa...

Tror du har rett i det Marita.

Strikkforbi sa...

Enig med deg i at dragonfly er mye finere... Jeg syns også de er fine, men katten vår kom inn med en her om dagen (bilde i bloggen), og da jeg fikk den blødende, men fortsatt flygende rundt i stua mens den spredde ut gugge så var den ikke sååå søt lenger... Men stakkars, det var jo ikke den sin feil c",)

mreteveian sa...

Vannnymfe er også et lekkert navn?
Får kanskje ikke de samme sterke vibbene som dragonfly gir (dragekraften) men det er noe trollsk over navnet, - og de er jo "trollske" og magiske der de flyr over vannskorpen?

Tone sa...

Eg trur den må ha fått navnet fordi den er så vakker at det gjev eit lite skjerpande stikk i auga når vi ser den.

Betty Boom sa...

Jeg tror også at navnet er kommet av en myte, de er ganske plasskrevende der de flyr og vi skjerper blikket. Fin å se på, men ikke noe å få inn i øyet....