29. januar 2009

Stjernekræsj

Her har jeg brukt stjerneblokkene fra Bonnies Orange Crush.  Den gang jeg sydde toppen hadde jeg tanker om kreativ quilting av de blå rutene.  Slik ble det ikke.  Nå hadde jeg bare lyst til å bli ferdig.

oc#2 ferdig

Fordi jeg hadde tenkt å quilte med stoppefoten ville jeg ikke ha for store stykker å jobbe med.  Det er grunnen til lukkekantene på baksiden – fire biter satt sammen til et slumreteppe.

oc#2b ferdig

Dermed kan jeg fornøyd konstatere at at jeg har klart å gjøre ferdig de sju UFOene jeg hadde stabla opp på sybordet den 17. januar.  Jeg har funnet fram to til som jeg har tenkt å få ferdig innen utgangen av mars.  For februar har jeg litt andre planer.

27. januar 2009

Fotballspillere og julegriser

Jeg stakk innom kjæresten min på kontoret en dag.  Der traff jeg denne fyren.  En typisk, gjennomsnittlig vikingspiller:  hodeløs og kort i beina.

vikingspiller

Jeg er ikke helt sikker på om det var tilfeldig at han var plassert sammen med julegrisen.  Det er sikkert ikke enkelt å få tid til å rydde vekk julepynten når du har en hel julegris og en lysestake, kjære, men vi nærmer oss altså februar nå.  Om det er du eller jeg som skal ta ansvar for at plastjuletreet fortsatt lyser i bilvinduet er jeg ikke helt sikker på.

26. januar 2009

Oransje kræsj

Ufo # 5 presenteres som ferdig!

Vi var noen som bestemte oss for å sy Bonnie Hunters Orange Crunch Mystery sammen.  Det var sist vår.  Jeg syntes det jeg holdt på med så lovende ut i starten.  Etterhvert ble det bare værre og værre.  Jeg bestemte meg for å dele opp prosjektet - og dermed hadde jeg skapt to UFOer.  Jippi!

De opprinnelige blokkene er her delt i fire og to av bitene er rotert.  Stolper i mellom og kanter rundt.  Dette er en “juksequilt” siden den bare består av to lag.  Duk til hagebordet klar til sommeren!  JIPPI!

oc#1 ferdig

Ufo # 6 skulle bli ei pute.  Men der den lå sammen med restene av lukkekanten til # 5 ba den om å få bli hagebordsduk den også.  Applikasjon rundt tre av de gule rutene myket opp designet.  Det kan godt bli sommer nå.  Fort!

blomsterduk 1 blomsterduk 2

25. januar 2009

Jeg kommer til å klare det

Den første av kattevottene er bare få masker unna ferdige.

pusevotter 3

Lurer på hvordan det går med Lise.  Har hun klart å legge vekk hals- og lue-prosjektene tro, og konsentrert seg om votter?  Jeg syns ihvertfall det var veldig greit å “konkurrere” litt på denne måten.  Orker ikke å starte på vott nummer to med en gang, men det er enda mulighet for at det blir et helt par innen utgangen av januar.  Eller februar…

24. januar 2009

Føtter i fokus - balansekunst

føtter lørdag

Et apropos. 

Ei uke med Nordiske føtter 18. – 24. januar –09.
Takk for følget til dere som har vært med.  Det har vært gøy!

23. januar 2009

Føtter i fokus – under quilten

Lange lukkekanter som skal håndsys.  Godt og varmt på knærne.  Litt kaldt på tærne.

føtter fredag

22. januar 2009

Var det noen som sa ugle?

Litt over middels betatt av ugler som jeg er, lå det vel i kortene at jeg før eller siden måtte sy AnnAKa sin ugleløper *.  Nå ble det faktisk både før og siden, i og med at denne har ligget og ventet på lukkekant i noen måneder.

ugleløper 1

4 UFOer ferdig – 3 igjen.

ugleløper 2

Uglelua derimot var det fort gjort å bli ferdig med.  Jeg er kjempefornøyd med den.  Jeg har modifisert oppskrifta til å passe min lavpanna, bredskallede toppetasje.  Idéen til å framheve ugla fant jeg hos mamasue på Ravelry **.

uglelue

* Sigrun ble ferdig med sin for et år siden.  Samme løper og så ulik ;-)

** Ravelry er toppen!  Hvis du er glad i å strikke og ikke allerede medlem, anbefaler jeg deg å melde deg inn.  Du finner meg der som ElisabethAugusta, og vi kan godt være venner.

Føtter i fokus - penføtter

føtter torsdag

Grattis med ny tattis, Elisabeth!

Ei uke med Nordiske føtter 18. – 24. januar –09.

21. januar 2009

Strikke-dytt i rumpa

Muffin er en reser på å lage strikkeoppskrifter til originale vaianter av de tradisjonelle selbuvottene.  Jeg har bestemt meg for at kattevottene skal ligge under et juletre nær meg julaften 2009.

I går begynte jeg på den første.  Eller rettere, jeg begynte på nytt på den første.  Hadde nemlig valgt Tynn alpakka fra DSA ved første forsøk, men det ble ikke fint.  Og så ble jeg så trøtt i henda av kombinasjonen glatt garn og glatte pinner.  Men med finull går alt så meget bedre.

pusevotter 2

Det går tregt med meg og mønsterstrikk.  For å få det tilnærmet jevnt må jeg strikke bare få pinner om gangen.  Nå er det lenge til jul, så det er greit.  Men så er det jo kjekt å bli ferdig også, for nye strikketøy venter på tur.

Så leste jeg at Lise har en vott som mangler partner.  Og tommel.  Ikke fordi Lise ikke strikker og strikker, men fordi Lise strikker på alt mulig annet enn vottene som skulle vært ferdige for lenge siden.  Dermed utfordret jeg henne til å la vottene bli et par i løpet av kommende helg.  Så skal jeg satse på å få ferdig en kattevott.  Lise tok utfordringen på strak arm.  Er ikke det bra, kanskje?

Føtter i fokus – ikke mine sko

føtter onsdag

Men hvem skal rydde her tro?  Det blir vel “noen”.

20. januar 2009

Føtter i fokus – quilteføtter

føtter tirsdag

Jeg har ikke gjort mer på denne quilten i dag enn å legge den utover golvet for å se hvordan den blir.  Lurer på om jeg skal quilte mer eller ei.

oc quiltes

Det jeg har gjort er å quilte* denne duken.  Med Metallica på full guffe gikk det så det lukta svidd.  Jeg er så glad for at jeg fikk høytalere til iPoden til jul!

* Feil bruk av begrepet siden det bare er snakk om to lag stoff og ingen vatt. Pytt sann.

19. januar 2009

Mystisk UFO

Sist høst hadde Ingrid et symysterium med oss i quiltelaget.  Blokkene jeg sydde ble lagt på vent fordi jeg ikke så helt for meg hvordan jeg skulle bruke dem.  Nå fant jeg ut at det måtte bli en løper og to puter.

mysteriet til ingrid

Jeg er måtelig fornøyd.  Løperen kommer nok til å bli brukt, men det er ingen tvil om at valg av vatt gjorde den mindre vellykka enn den kunne ha vært.  Jeg bestemte meg for å prøve en litt fluffy vatt fra Stoff og Stil for å se om jeg kunne få den flat nok.  Tett quilting gjorde den ganske flat, men den bølger seg litt i overkant mye i kanten.  Putene derimot ble myke og gode, og der syns jeg det gjør seg med litt fylde.

Jeg har noen meter av denne vatten.  Ligger det an til storstilt puteproduksjon?

3 UFOer ferdig – 4 igjen.

Føtter i fokus – jeg har en plan

føtter mandag

Dersom hvis såfremt i fall alt går etter planen, blir disse sokkene ferdige i dag.

Ei uke med Nordiske føtter 18. – 24. januar –09.

18. januar 2009

Føtter i fokus – pleie etterlyses

føtter søndag

Jeg er ikke flink til å stelle med føttene mine.  Det er fryktelig dårlig gjort, tatt i betraktning at de bærer rundt på hele meg.  Nå er de så tørre stakkar.  Fotkremen må fram.

Ei uke med Nordiske føtter 18. – 24. januar –09.

17. januar 2009

UFO-landingsplass

Sju UFOer har landa på sybordet mitt.  De er i litt forskjellige stadier i prosessen, men etter at jeg quilta litt i går og litt i dag har jeg:
2 løpere som trenger lukkekant,
3 puter som skal ha bakside,
1 slumreteppe quiltet i 4 biter som skal monteres dobbletsidig og ha lukkekant rundt,

1 duk som skal legges på flanell, quiltes og få lukkekant.

ufolanding

Sa jeg at dette er de eneste UFOene jeg har?  Nehei!!!

15. januar 2009

Uten aldersgrense

Jeg vet at det er noen som tror at man må ha passert søtti, minst, for å gå ut med brodder under skoa.  Rett nok blir de fleste av oss litt mindre smidige og litt mer beinskjøre med aldereren, med sjøl ungdommer som meg kan gjøre lurt i å være litt forsiktige.  Jeg slo meg kraftig i både kne, arm og midt i trynet på hålkeføre for noen år siden.  Siden da har jeg tatt mine forholdsregler.

brodd

Man trenger altså ikke være alderspensjonist for å gå med brodder.  Det er heller ikke forbudt for tenåringer å bruke refleks.

nordiske føtter jan 09

Blir du med og tar bilder av føtter i neste uke?  Meld deg hos Merete!

14. januar 2009

Balanse

Å miste balansen.
Å finne balansen.
Å holde balansen.
Å være i balanse.
Balanse er mitt fokus-ord for dette året.  Det er et stort ord.  Noe å strebe etter og streve for.  Det skal jeg gjøre etter beste evne.  Jeg vil ikke begynne å ramse opp en rekke skal/ skal ikke, for da havner jeg plutselig i  nyttårsforsett-fella. Å ha et fokus-ord er noe annet.  Merete har beskrevet det her og her.

På noen plan har jeg hatt ordet i fokus ei god stund.  I hvor stor grad jeg hittil har lykkes i å være i balanse er forsåvidt ikke vesentlig.  Her er det snakk om en vedvarende prosess som med tiden kan gå over i en tilstand.  Den dagen jeg har oppnådd tilstanden balanse skal jeg si fra.  Da kan dere begynne å kalle meg SuperEA.  Inntil da får jeg fortsette å ramle overende og reise meg igjen.

balanse

Jepp, jeg fyller 52 i dag ;-)

***

Merete sitt ord er utholdenhet.
Helle sitt ord er velvære.
Blåbærtua sitt ord er takknemlighet.

Har du et ord?

13. januar 2009

Kan ikke si noe

om hva jeg har under symaskin-nåla.  Men disse stoffene er i ferd med å bli noe.  Litt sånn vintermørkeaktig.  Dagene er nesten like svarte som nettene og vi tenner levende lys såpass at vi ser, og lar krokene være mørke.

vinternatt 1

Når jeg er ferdig med dette skal jeg se hva jeg finner i skuffen som fortjener å bli ferdigstilt.  Tror jeg.  Kanskje jeg heller begynner på noe nytt.  Jeg lover at dere skal få se. 

Logo-konkurranse

Motoren for Fotosafarien, Petunia, har utlyst logokonkurranse.  Hun er ikke helt fornøyd med den vi bruker nå.

  Fotosafari[1]

Et kort resymè om konkurransen:

1. Lag en fotosafari logo
2. Legg ditt forslag ut på bloggen din
3. Link innlegget ditt til denne konkurranse utlysningen (dette innlegget)
4. Gi meg beskjed om ditt bidrag i dette innlegget (kommentarfeltet)
5. Frist for "innsendte" bidrag 16. januar
6. Avstemning uke 4
7. Vi kårer en vinner 25. januar.
8. Konkurransen er åpen for alle.

Å bytte logo er ikke noe en skal ta lett på.  Det er jo et varemerke og følger en merkevare.  Vi er vant til denne logoen.  Kanskje det er like lurt å beholde den?

Leke litt kan vi ihvertfall gjøre.  I forslaget mitt har jeg tatt utgangspunkt i dagens logo.  Syns layouten på den er enkel og fin.  Litt tung og skarp virker den, så jeg har forsøkt å gjøre den litt lettere og mykere.

safariforslag
Det blir artig å se forslagene som kommer inn.

Ut på fotojakt!

12. januar 2009

Jeg er et offer…

… for Murphys lov.

Da jeg åpna Live Writer’n i natt for å kikke litt på kladdene mine og kanskje få et innlegg ferdig til publisering, var det – TOMT – ingenting i kladder og ingenting i publiserte innlegg.

Dette føyer seg inn i rekken av uforklarlige forsvinningsmysterier: personlige innstillinger i PSPX2, norsk språk i datofeltet i bildemappene mine, en pose garn, den store linduken, adventsstaken…  Ja, dere forstår at dette har pågått ei stund og at det omfatter mer enn min virtuelle virkelighet.

Noen katastrofer har ikke skjedd, men jeg innrømmer at jeg ser litt svart på det i dag.  Strikker feil og syr feil gjør jeg også.  Sukk.

Nå har jeg kjørt backup på bilder, dokumenter og favoritter.  En hel del er lagra på ekstern harddisk.  Backup av bloggen er også tatt.  Jeg har fått ordna opp i noe som gjorde at bloggarkivet ikke gikk lengre enn til juni –08.  Må se mer på saken for å få 2009 til å arkiveres automatisk måned for måned.  Det er ikke bare-bare å leke seg med koding når man kan minimalt.

***

Som en trøst til meg sjøl vil jeg blogge to utmerkelser jeg har fått.  Den første er fra Miann.  Den var god å få midt i julestria ;-)

 fra miann

"Denne bloggen investerer i og tror på NÆRHET- nærhet i rom, tid og forholderne er usedvanlig sjarmerende og søte,og formålet er å finne og å være venner.
De er ikke opptatt av utmerkelser og selvhevdelse.Vårt håp er at når båndene på disse utmerkelser er kuttet,vil enda flere vennskap ha forplantet seg.

Vær vennlig å gi litt ekstra oppmerksomhet til disse!"

Den andre er fra Ingun.

fra ingun

TUSEN HJERTELIG TAKK

til dere begge!

Akkurat nå vil jeg ikke dele med noen.  Eller jo forresten.  Jeg vil gjerne gi oppmerksomhetene tilbake til dere, begge til begge.

Nå skal jeg prøve å laste ned noen bilder fra kameraet.  Håper det ikke eksploderer.

8. januar 2009

Omsorg

Det er godt å vite at englebarnet blir passet godt på der det hviler i kassa fram til neste sesong.  Takk skal du ha nissefar.

omsorg ~ care

Fotosafari_thumb[2]  HER er Petunia sin kavalkade over Safari-året 2008.  I margen i bloggen hennes finner du også en liste over alle safari-deltakerne.  Og hvis du vil være med på safari, så er det bare å gi petunia beskjed.

2. januar 2009

Årets første blogg-fest!

muffin party

I kveld samles en gjeng håndarbeidsfrelste bloggere til virtuelt party i bloggen til Muffin.

I invitasjonen ble vi oppfordret til å finne fram den fineste koppen og håndarbeidet vi holder på med, ta bilder og blogge, gå på bloggbesøk til Muffin og også ta turen innom flere blogger og hilse på.

muffinparty 2

Jeg har to kopper på bordet i kveld.  Sauekruset rommer mye vann, og vann må jeg ha hele tida.  I det andre kruset har jeg julebrus – namnam.  Sesongen for det er over når det ikke er flere flasker igjen i kjelleren, og det er ikke lenge til.  Jeg unner meg et stykke delfiakake også, og en mandarin.

muffinparty 3

På pinnene har jeg en Jaywalker i Regia

muffinparty 4

og et Baktusskjerf i Sisu Fantasy.

Sokkene har jeg tenkt å bruke sjøl, mens skjerfet er en julepresang!  Jada, det er greit å være ute i god tid – og bare så du vet det: jeg er allerede ferdig med den første presangen til jula 2009.

Oj!

muffinparty 1

Hvem spiste kaka mi?