30. november 2007

Noen stjernelinker til inspirasjon

Barnegenser med stjerne i front.
Pentagrammet er også en stjerne.
Snøfnuggstjerne.
Stjernepute.
Lue med stjernebord.
Stjerne på en vaskeklut.
En rad av stjerner rundt halsen.


Novembernatur
novembernatur

I to uker midt i november var jeg på Hauglandssenteret i Fjaler kommune, Sogn og Fjordane fylke. Naturen hadde forskjellig å by på av regn og vind, frost og snø. En skoddelagt dag la jeg i vei mot nærmeste topp og møtte sola. Det vart ei fredastund.

29. november 2007

Strikker du noe om dagen da, Elisabeth?

Jada. Litt av hvert på gang som vanlig. Det er jo snart jul og det er fare for at det havner et og annet sokkepar under treet her og der.

Skjerf er også takknemlig strikking. Liselotte-inspirert skjerf i Noro Silk Garden og Debbie Bliss bomull/angora er lekkert.

Paradoxical Mittens har vært ferdige en god stund, bare litt glemt. Jeg er stolt av dem. De var drøye å strikke for jeg måtte jo følge nøye med hele tida. Ingen mulighet for å kombinere med tv-filmer her. Vottene er og blir MINE.

Miyake fra Design Club DK er også til meg. Jeg strikker den i Evilla kunstgarn på p. 3 1/2. Dermed blir den større enn originalen og det er jo bra for meg. Jeg gleder meg til å få den ferdig for jeg tror jeg kommer til å trives kjempegodt i den.

Noen helt alminnelige regiasokker har jeg også underveis, men de er bare praktiske og ikke noe særlig for øyet.


Det var egentlig noe annet jeg skulle.

Da jeg gikk opp trappa mot syrommet hadde jeg noen hus i tankene. Jeg plukket ned tre inspirerende bøker fra hylla, åpnet lokkene på stoffkassene - og der så jeg den, bunken med julestoffene.

Jeg er nok litt under middels opptatt av jul, og typiske julestoff hører ikke med blant mine favoritter. Dette er omtrent så langt jeg kan strekke meg i så måte.

Nå har det seg slik at jeg hadde gjort et notat i juleplanleggingspermen min (et uunnværlig verktøy for å klare desember uten stress) om at jeg trengte en ny RØD juleløper eller to. Og julete grytekluter.

Det er jo kjekt å sy noe man trenger, så da får det ikke hjelpe om julestoffer er involvert.

Jeg gikk løs på kutting med tri-recs som hjelpemiddel. En favoritt hos meg.

Etter tilstrekkelig mange sømmer sitter man med en bunke stjerner som kan arrangeres på ulike måter.Kjedelig. Men et utgangspunkt. Følg med og se hva som skjer...


26. november 2007

StrikkeKlikk - Oppgave #3: Stjernesmell

Vi nærmer oss desember og ei viss stjerne er jo sentral i den måneden.
På årets siste dag smeller det gjerne og stjerner i regnbuens farger regner over oss.
Kan vi plukke ned noen stjerner og plassere dem på strikketøyet tro?

Jeg har ikke lett opp noen mønstre denne gangen. Har du noen på lager, tar jeg gjerne imot tips. Ellers så er det jo fritt fram for å la fantasien flomme, som vanlig.

stars

1. Stern 2. Christmas Star 3. veerlaat gelukkig kerstfeest iedereen! / belated merry christmas everybody! 4. Stella 5. stars 6. Let's" Take A Closer Look 7. Stellar Lights 8. Untitled 9. Starry night

Katte-porno

Jeg lurer på om du hadde vært like villig til å vise fram stasen din, Newb, dersom du visste hva som ble gjort med deg sist torsdag...

newb 021

25. november 2007

Helgas mål er nådd

coffee 007

Da er kaffebildet (kjøpt fra Quilters Corner) ferdig. Tenker litt på om jeg skal bestille flere fra serien.

Jeg har nettopp satt siste sting i sofapute-julegaven også. Veldig enkel design der stoffene får spille hovedrollen. En tråd som skifter farge gjør seg godt når det quiltes bare rette linjer.

coffee 010

Jeg vil sy mer i dag. Først en nøstepose som skal være rød. Deretter må jeg tenke litt, visst.


23. november 2007

Fuglesang

Det er en stund siden jeg annonserte strikkeklikk-oppgaven Fuglesang.
Jeg strikket, tovet og monterte. Tok bilder også, men der stoppa det. Nå er det sannelig på tide å blogge resultatet.

uglepose1 uglepose2uglepose3 uglepose4

For flere over siden kom jeg over et bilde av en strikket veske med en ugle på et sted på nettet. Jeg lagret bildet, men antagelig ikke linken. Ihvertfall så har jeg den ikke nå.
Jeg brukte bildet som inspirasjon og tegnet mitt eget ugle-strikkemønster.
Hvis du har lyst til å bruke det så vær så god. Kvaliteten på mønsteret er som den er ;-)

ugleskisse

Jeg har også strikket en magisk ugleklut som Anonym la igjen link til i kommentar til oppgaven. Takk Anonym!

ugleklut1 ugleklut2

ugleklut3

Neste oppgave kommer om ikke lenge. Jeg har temaet klart!

Næmmen, hu syr!

Det har vært temmelig tørt på syfronten i lengre tid nå. I et forsøk på å snu denne trenden har jeg nå gått i gang med et lite julegave-bilde.

coffee 004

Jeg kjøpte et kit fra McKenna Ryan sin kaffe-serie. Dette bildet heter "Just Coffee". Alle delene er nå klippet og limt opp. I helga blir det quilting og montering. Jeg har planer om å rekke ei sofapute også. Julegave det og. Har ikke helt bestemt meg for designet enda, men det blir noe enkelt.

13. november 2007

Jeg er ikke helt borte vekk.

Jeg tilbringer tid på Hauglandsenteret, som oppfølging etter oppholdet jeg hadde her i vår. Det er godt å være her nå også, men selvsagt veldig annerledes. Det blir aldri det samme å komme tilbake til en plass som dette. Jeg er forandret, naturen har skiftet, og de fleste menneskene er nye. Stabiliteten representeres av bygninger og arbeidsstokk.


Dagene går med til trening opp og i mente. Det er slitsomt med tre treningsøkter pr. dag. Jeg har stor variasjon i programmet mitt, men intensiteten er høy uansett hva jeg driver med. Jeg konsentrerer meg om ikke å være FOR flink og gi 110%. Det holder i grunnen med hundre. Det er jo meningen at jeg skal orke å være i aktivitet når jeg kommer hjem også.

Jeg håper at disse ukene her skal hjelpe meg til ikke å krype langt inn i en dyp hule og bli der gjennom vinteren. Litt aktivitet skal jeg klare uansett hvor mørkt og kaldt og ufyselig trist det blir. Når jeg kommer hjem skal jeg være snill med meg sjøl og gå dørstokkmila OFTE. Jeg trenger ikke gå så langt bare jeg går. Jeg skal bruke lysterapi-lampa mi flittig. Og så er det ikke lenge til sola snur og dagene blir lengre igjen.

Ønsker deg fine, aktive dager med du liker å holde på med. Ta vare på deg!


3. november 2007

Pay it forward ~ Gi det videre

De siste ukene har vært heller labre bloggmessig sett. Sånn blir det til tider.

Nå har jeg vært innom Stine sin blogg en tur og tatt med meg en ide og et løfte.
I filmen Pay it forward presenteres vi for en enkel metode for å gjøre verden til et litt bedre sted å være. Jeg gir deg en hjelpende hånd når du trenger det. Istedet for at du gir meg noe tilbake i form av penger eller arbeid, så gir du meg et løfte om å hjelpe en annen som trenger det. Jeg sitter tilbake med verdien av å vite at et annet menneske får dekket et behov.
I bloggverdenen har hjelpen blitt gjort om til en gave.
"Jeg vil sende en håndlaget gave til de tre første som legger igjen en kommentar i bloggen min, og som spør om å få delta i en Pay it forward(PIF)-utveksling. Jeg vet ikke hva gaven vil bli ennå, og det er ikke sikkert du vil motta den verken i morgen eller i neste uke. Men jeg lover deg at du skal motta den i løpet av de neste 365 dagene. Det eneste jeg ønsker at du skal gjøre for meg er at du gir det samme løfte i din egen blogg."

Vil du delta så legg igjen en kommentar på dette innlegget her. Adressen din må jeg få på mail, eaborch AT gmail DÅTT com.1. november 2007

Naturen i oktober - en dag på etterskudd

Bildene er tatt for noen dager siden, men det hender ting tar litt tid, ikke sant? Her er den rosa måneden representert ved min Rosenrot som har plass på verandaen. Litt pjuskete i kantene etter en solfattig sommer.

Men kommer vi innpå ser vi at dette er et av naturens egne kunstverk. Små prinsesse-kroner syns jeg det ligner på. Kanskje alveprinsesse-pynt?

Det nederste bildet er mitt bidrag til alongen.