22. februar 2007

Forelskelse ~ Falling in love

Sokkemønsteret denne gangen er av det hjertelige slaget. Riktig så lekkert, ikke sant?

Falling in love

Aren't they cute?

19. februar 2007

Syskrinet

Takk for all skryten for syskrinet!
Jeg har fått spørsmål om hvilken bok mønsteret er hentet fra, og det vil jeg gjerne svare dere på og samtidig oppfordre dere til å gå igang med syinga.
Og i tilfelle noen skulle ha fått inntrykk av at det er en nærmest umulig oppgave; det er det altså ikke. Du trenger et ikke lite antall timer, vilje til å tråkle og til å være nøyaktig (det er det det skorter mest på hos meg)og alminnelige sykunnskaper.

Men det var mønsteret. Jeg har fått det fra ei venninne som gikk på et kurs og sydde skrinet engang for *hundre* år siden. Dessverre står det ikke noe på dette mønsteret om hvem som har lagd det og i skrivende stund befinner min venninne seg høyt svevende på vei til sydligere breddegrader. Men er det mer å få greie på, så oppdaterer jeg denne posten.

Noen har også nevnt at mønsteret finnes i ei bok, og når jeg finner ut hvilken bok det er så skriver jeg det også her.Nå har jeg fått hjelp av Inger Anne, som skriver:
"Jeg har en bok som heter "Lappeteknikk fra A til Å " av Grete Gulliksen Moe og Kirsten Vistnes . I den boken er det mønster på et skrin , som ligner veldig på ditt . Det heter Lappedamens syskrin og er sydd i alle regnbuens farger."

Jada, det er samme skrinet! Jeg har sett i den boka mange ganger, men teflonhjernen fungerer utmerket takk ;-)
Det er det mye annet fint også i denne boka. Du kan lese en omtale av den her i Quilteposten.


Bare begynn å finne fram stoff, dere!18. februar 2007

Blå jobb ~ Blue work

syskrin1

Oppgaven jeg ga meg sjøl i denne blå måneden var en nå-eller-aldri oppgave. Jeg har hatt lyst på et slikt syskrin i mange år, men ikke orket tanken på alt det (kjedelige) arbeidet som måtte gjøres for å få det. Siden jeg godt kunne tenke meg et blått skrin så ble det altså nå.

syskrin4

Mange, lange timer tok det. Her har det ikke vært snakk om å sy på noe annet imellom øktene. Det har klirret litt forsiktig i strikkepinnene om kveldene, men med en uendelighet av tråkling har jeg hatt nok å gjøre i sofakroken.

syskrin3

Det gjør ikke saken stort bedre at jeg er helt ubrukelig når det gjelder å følge en skrevet instruksjon. Takket være et par gode støttespillere ble det ikke altfor mange feilskjær. Men denne var god å ha.

DSCN2146

Resultatet er jeg passe fornøyd med. Man lærer av sine feil og dersom det hadde blitt et skrin nummer to hadde det garantert sett bedre ut. Det blir det aldri, så dette får duge. Jeg er tross alt superfornøyd med meg sjøl for at jeg klarte å gjennomføre.
Nå skal skrinet fylles med ting og saker og snart skal det få bli med meg på tur og sitt første quiltekurs!

syskrin2This was a now-or-never task I put upon myself for the blue month of February. I have wanted a sewing box like this for years, but never had the courage to start. Since a blue box would be to my liking, it happened now.
It took a lot of time and nearly bored me to death. I also can’t follow a written pattern, but luckily have helping friends.
The result is not too bad. I will never experience the improvements that come with practise – this was a once-in-a-lifetime task. But I did follow through, and that is good.


Now I will fill up the box with this and that, and before long it will follow me on its first trip and quilting course.

Sometimes it is wise... ~ Noen ganger er det lurt...

feb07a
17. februar 2007

Vårlig hemmelighet ~ Springlike secret

HVfeb1JPG
Snart er det vår! Min hemmelige venn denne måneden minte meg på det. Og jammen kan det være godt å få en slik påminning når dagen er grå og lyset ikke helt klarer å trenge inn.
HVfeb2
Så helt hemmelig er forresten ikke vennen min denne gangen *fnis*. Tusen takk Anne Elise!
Spring is just around the corner! I needed this reminder from my secret friend on this grey and dark day.Thanks alot Anne Elise, my not so very secret friend *giggle*!

9. februar 2007

Varmt rundt ørene ~ Warm around the ears

Februars lue-oppgave er denne fra Drops. Jeg har valgt å strikke den i tynn alpakka fra Du Store Alpakka. Den var litt stor og glissen før jeg vasket den, men etter en lett toving ble jeg veldig fornøyd.
Sommerfuglen er heklet på frihånd og pyntet med paljetter. Denne lua havner i julegavekista!

februarlue

sommerfugl


My February hat is knitted from alpaca and is soft and warm. Another Christmas present ready!
8. februar 2007

Februargave ~ February Gift

Årets andre julegave er klar! Denne gangen har jeg latt meg inspirere av Liv-Toril og de fine klesklypeforklærne hun har sydd. Takk for instruksjonene, Liv-Toril.

Lurer på hvem som har bruk for et slikt…? Jo, jeg tror jeg vet!

february gift

The second Christmas gift for the year is finished! Liv-Toril and her nice aprons for cloth pins was my inspiration source. Thank you for the instructions, Liv-Toril.

Who can make use of such an item…? I think I know!

february gift


2. februar 2007

Februar er blå ~ February is blue

Blue February

Jeg tenker på å lage meg et syskrin – kanskje?

Maybe I will make myself a sewing box?