4. oktober 2008

ADVARSEL: sterke scener

Først skvatt jeg.  Så ble jeg nysgjerrig.  Deretter betatt.

eddie 1

Dette er en av de flotteste korsedderkoppene jeg noen sinne har sett!  Nå kan det komme av at jeg ikke har turt å se så veldig nøye på noen edderkopp før, jeg har tross alt ei fortid som arachnofobiker.  Men det går an å venne seg til det meste og jeg har trent på å få denne fobien under kontroll.  Fascinasjonen for edderkopper har derfor hatt ei oppadstigende kurve. 

Jeg har funnet ut at det som er verst med edderkoppene er at beveger seg så fort.  Står helt stille i det ene øyeblikket for så plutselig å pile av gårde det neste.  Får meg til å skvette, og det liker jeg ikke.  Og så ser man dem ikke før man plutselig ser dem, liksom. 

eddie 2

Engang satt det en diger edderkopp på dorullen da jeg skulle rive av et tørk.  Herreverden, det var godt jeg var ferdig med det jeg skulle gjøre, ellers hadde jeg nok fått forstoppelse i ukesvis. 

Men tilbake til dagens eksemplar av arten.  Det er blitt kjøligere i været nå, og det er sikkert grunnen til at denne ikke virka direkte kjapp.  Jeg bestemte meg derfor for å forsøke å oppnå nærkontakt. 

Så helt enkelt var det faktisk ikke, for krabaten syns menneskehånda var voldsomt skummel.  Omsider lyktes jeg med å få et par bra bilder.

eddie 4

Jeg er ikke sikker på hva jeg er mest betatt av; den vakre edderkoppen, eller at jeg faktisk gjorde dette.
Jo, jeg er forelska i Araneus diadematus.

eddie 3

Til slutt fikk den lille, rare, redde skapningen komme tilbake til naturen.

eddie 5

Imponert?  Det er jeg og.

modig 

Litt av hvert om edderkopper
Korsedderkoppen

14 kommentarer:

Tone sa...

Ah...er det ikkje fint å kunne ønske den velkommen? Vel Elisabeth, det er nok ikkje berre fordi du har halde deg unna dei at du synest den er ekstra fin. Eg har knapt sett ein så fin edderkopp, og eg har alltid vore fascinert av dei.
Gu, eg er glad for denne posten Elisabeth. Dei er nokon av dei mest fascinerande krypa vi har rundt oss, og dei er jo absolutt skapningar for deg!!

kamelia sa...

Imponerende!
Jeg hadde ikke våget!

Litamora's Patchwork and Quilting sa...

ALDRI hadde jeg turdt det du gjorde. Jeg oppdaga en akkurat lik ens på husveggen til mine foreldre da vi drev å malte huset deres i fjorsommer. Jeg ble mer nysgjerrig enn redd, og gubben min ble faktisk sjokkert over at jeg var der og tok nærbilde med mobilen. Jeg bare måtte, den hadde et sånn mønster på ryggen jeg ble helt facinert av, lik den du tok bilde av, at jeg bare måtte...

MITT FARGERIKE sa...

Det er kjekt er du har kome over fobien din, det er mange fine mønster og fargar på insekta. Ser ofte på dei for å få inspirasjon.
Dei seier der det er kongler(edderkopp)er miljøet i balanse. Dei er og gode på å melde regnvær, dei gøymer seg i god tid før det blir regn. Ha ein fin haust.

Helle Kjersti sa...

Dette var imponerende,Elisabeth!
Hadde hatt problemer med å gjøre det samme. Jeg har noen store edderkopper på terrassen som jeg følger litt med på, men å få nærkontakt med de frister ikke!

9na sa...

Tøffing! Du, altså.. Men flott edderkopp også, det skal den ha.

=Anja sa...

Fantastisk skapning- ja
Jeg bruker edderkopp som tegn- dvs : Den bringer lykke

Dagens Motto

Gå til naturen og bli vis:0)

Slutt

Muffin sa...

Flott den der, sikkert full av egg!

Sigrun sa...

Å fy flate, jeg bøyer meg i støvet. At du tør. Men dyret er vakkert, helt klart.

Ingun sa...

Det var eit fint lykkedyr du har besøk av.

mreteveian sa...

Vakkert! Både eksemplaret, mlnsteret på kroppen og spesielt at du har kommet så fint over at edderkopper er "skumle" dyr!

mreteveian sa...

frister denne?
http://www.ravelry.com/patterns/library/october-is-for-spinners

Kari sa...

Gud fader! Du er tøff!!!
Hadde do-dyr her i går :-)
Så'n akkurat i tide før jeg tråkka på'n. En fot i feil vinkel når prosjekter er på gang, er ikke greit :-)))

Du er vanvittig modig!

Elisabeth Augusta sa...

Merete, den oppskrifta ligger allerede klar her - er ikke til å unngå. Skal bare finne det optimale garnet så er jeg i gang.