24. juli 2008

Vi er klar

I dag kom denne lastebilen ryggende inn i tunet.

cont2

Den etterlot seg containeren her, og nå skal den fylles med likt og ulikt av skrot og husafyll. Det er utrolig hvor mye som har samla seg vi har samla i kjeller og på kott. For ikke å snakke om i skuffer og skap, kasser og esker. Det er så fryktelig vanskelig å kaste noe. Ikke gjør det saken bedre at vi lider av samme mani både mannen og jeg. Alt kan jo være kjekt å ha en dag. Og noe har man fått eller arvet, mens andre ting er det knyttet minner til.

Men nå er vi altså (nok en gang) klar til å gi slipp på et lass. At det kanskje går som det pleier, og huset snart er like fullt igjen, vil jeg helst ikke tro på. Det må da gå an å bryte denne dårlige samle-vanen.

Det er jo også slik at å bli kvitt et containerlass med skrot i et jafs, er så sin sak. Men det viktigste for å få (og beholde) et ryddigere og friskere hjem tror jeg er å la kastinga bli en del av den daglige aktiviteten. Når noe kommer inn over dørstokken, må noe annet ut. Jeg har jobbet mye med dette i tankene i lang tid, men har det ikke helt inne i praksis enda. Det kommer mange færre ting inn i huset nå enn for noen år siden, men det er altså vanskelig å få noe annet ut. Vi er klar for endinger!

cont1

Har du lyst til å ta et grep for få fjerna noen overflødigheter fra hjemmet ditt? Kanskje du som jeg kan finne inspirasjon hos Den grønne Sti og de andre som har hengt seg på utfordringen:

Den Grønne Sti: 365dager med decluttering

5 kommentarer:

Sigrun sa...

Smart å få den containeren helt hjem. Da er det helt sikkert lettere å få kasta ting. Det ligger en hilsen til deg i bloggen min:-))

Sølvi sa...

Den er tøff - ja jobben dere har foran dere. Kommer Hilde Hummelvold hjelper til kanskje?
Får vi se bildet av kontaineren før den reiser sin veg?
Vi er ikke så tøffe her, men vaktmesteren kjører stadig innom fyllinga med ett eller annet, så det må da vel hjelpe her også - etter hvert. Den grønne sti sin decluttering er jeg med på - men hvorfor er det lettere å kaste andre sine saker enn sitt eget rot?

Elisabeth Augusta sa...

Takk for blogghilsenen Sigrun. Sølvi, vi har lang vei til fyllinga og det blir dyrt også å levere "enkeltvis". Vi gjør det innimellom, men nå når det skal gå en større mengde er dette eneste løsning.

Elisabeth Augusta sa...

Det kommer selvsagt bilde av full container. I slutten av neste uke.

Ingun sa...

Lurt å leige container i finværet,
Best å ungå at Hilde Humelvoll og kaoskontroll kjem og rydder opp.
Dåkeklarer det nok sjølv, men altid vont å hive noko. Mange ting som har minner.