25. mai 2008

Labyrinten

"Et latterutbrudd fra vaktene i porthuset fikk henne til å skvette.  Et øyeblikk innbilte hun seg at hun så en person i siluett i et av de øverste rommene.  Men så stupte en flaggermus ned foran henne og tiltrakk seg blikket hennes, og da hun så opp igjen, var det mørkt i vinduet."

Fra Labyrinten, skrevet av Kate Mosse.

Sibbo

En labyrint er utvilsomt et skummelt sted.  Ihvertfall for en klaustrofobiker som meg.  Jeg går ikke frivillig inn i en labyrint med høye vegger, ihvertfall med mindre det er tydelige juksepiler langs golvene.  Langt bak i hjernebarken lurer et barndomsminne fra en tivoliopplevelse.  Tror det må ha vært en speillabyrint, men egentlig er det bare smaken av skrekk jeg husker.  Nei, gi meg full oversikt og kort vei ut.  Da klarer jeg meg bra.

At hjernen er en labyrint jeg stadig går meg vill i, er en annen sak.  Jeg har alltid hatt lett for å la den ene tanken følge den andre og havne på uventede steder.  Ikke alltid like praktisk og på ingen måte effektivt.  I hjernelabyrinten min er det mange bilder.  Kanskje det egentlig er bare bilder, når jeg tenker meg om?  Jeg skulle gjerne ha sett andre sine hjerner innvendig.  Består de også av bilder?  Eller er de ordna annerledes?

Mysterier og tilsynelatende uforklarligheter har jeg sansen for.  Særlig når de er av et slikt kaliber.  Det er da virkelig noe å undre seg over.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

"Ta fram nærmeste bok og bla opp på side 123. Finn femte setningen og noter de tre neste setningene i bloggen. Gi oppgaven videre til 5 andre og fortell hvem du fikk den av."

Jeg fikk tikken av Merete, og nå gir jeg den videre til Tone, Tittei, Ingun, Stine og Anja.  For ordens skyld; jeg vet at ikke alle liker slike leker og jeg blir ikke sur hvis du ikke vil være med.

Boka ligger forøvrig her i hylla mi og venter på å bli lest.

4 kommentarer:

Kari sa...

Denne boken frister det å lese!

Jeg har akkurat gitt opp en bok som skulle være "Bedre enn DaVinci-koden". Det var den IKKE. Vel, ihvertfall ikke på de første 100 sidene...

=Anja sa...

Hehe

Det må j prøve:0)

Tittei sa...

Tatt!

Tone sa...

Mottatt.
Eg tar den, må berre ha litt tid.