17. juli 2007

Rosa Repetisjon ~ sakset fra i fjor.

Siden jeg har byttet blogg siden OktoberRosa 2006 har jeg lyst til å sakse litt fra innleggene mine fra i fjor og ta dem med meg over hit.
Jeg begynner bakerst:

31/10-06 Summa Summarum
Den siste dagen i oktober. Det betyr at den rosa måneden tikker seg mot slutten for denne gang. Oktober Rosa 2006 innbrakte 25.000 kroner til brystkreft-forskning. Det er et fabelaktig resultat!
Kan vi gjemme og glemme den rosa sløyfa nå da?
Nei, vi skal ikke skyve spøkelset inn i det mørke skapet og la det vokse seg stort og skremmende igjen. Vi skal fortsette med selvundersøkelsene og bli stadig bedre kjent med oss sjøl og puppene våre. Vi skal oppsøke lege dersom vi oppdager noe vi er usikre på.

bare

Og du, hvis du ikke har begynt med puppesjekken enda, så kast deg uti det!
Jeg begynte for et år siden. Den gang skrev jeg i bloggen: ” Jeg har i flere år unngått selvundersøkelse av brystene fordi alt det "rare" jeg syns jeg finner har skremt meg slik. Nå bestemte jeg meg for å ta tyren ved hornene og bli kvitt denne irrelevante angsten en gang for alle. Er det noen feil der inne så er det jo en fordel å finne dem fortest mulig.”
Jeg sydde en vegg-quilt som et manifest, og kalte den ”Bare gjør det!” Nå henger den på badet og minner meg på at jeg er ei sterk og tøff dame som tør å gjøre det jeg er redd for ;-)

bryst2005

Hvis du syns at å sy en quilt blir for mye av det gode, kan du bestille en gratis dusjhenger hos ffb. Det er ingen feil måte å gjøre det på! Noen tips kan allikevel være godt å få.

10/09-06 Rosa armbånd
Pink bracelets on a stick
Jeg fikk visst litt dilla på rosa armbånd. Jeg syns de ble fine og de kan da godt brukes sammen med Rosa sløyfe-båndet.
Pink ribbon bracelet
Dersom du har lyst på et av armbåndene trenger du bare å legge igjen en kommentar her hos meg. Jeg har ikke mange av de brede, men si fra hvis du gjerne vil ha det. Jeg tar kontakt og sender armbånd så lenge jeg har flere igjen. Og i likhet med Merete vil jeg gi 10 kroner til Kreftforeningen for hvert armbånd jeg gir bort. Samtidig vil jeg oppfordre deg som leser dette til å finne på liknende små ting for å skape oppmerksomhet omkring brystkreft-saken.Du har kanskje ikke anledning til å lage noe, men kanskje du kan fortelle venninner og kollegaer om aksjonen
Det har kommet mange flotte bidrag allerede. Flere ting er under arbeid. Det er også fortsatt mulig å melde seg som deltaker.
Og fra 10.oktober til og med 16.oktober er auksjonen åpen.
Og du - ikke glem den viktige selvundersøkelsen, da.

09/09-06 Oktober rosa

Da jeg leste Merete sin blogg i dag oppsto det full tenning! Jeg vil også sy slike armbånd som hun har gjort. Riktignok bruker jeg gjerne det rosa fra Kreftforeningen også, så her blir det "ja takk begge deler".
Hittil har jeg sydd ferdig to, men flere er underveis. Jeg må tenke litt på hva jeg skal gjøre med dem - jeg kan jo ikke ha alle sammen selv.
Pink braceletDette har de målene Merete beskriver.
Pink braceletHer har jeg doblet bredden.
Pink bracelets

25/08-06 Rosa 3

Da er de ferdige, putene. De er 40x40cm og passer til innerputer 50x50cm hvis en liker dem litt lubne eller 40x40 hvis foretrekker dem flate. jeg går for den lubne utgaven.
puter3 puter1 puter2
Jeg håper de vil bringe inn noen kroner til brystkreftsaken når auksjonen går av stabelen i oktober.

23/08-06 Rosa 2

Jeg har fått quiltet framsidene av putene.
rosaputer rosaputer4

03/08-06 Rosa 1
For ei (ganske lang) tid tilbake viste jeg fram denne begynnelsen på "noe".
Nå er jeg et skritt videre, etter å ha sydd og spretta opp og sydd igjen noen ganger.To putetrekk som skal doneres til OktoberRosa, en nettauksjon til inntekt for kampen mot brystkreft.Neste skritt på veien er quiltingen.
Pink cushions, progress
WeWearPink2
Jeg har strikket og tovet ei veske også. Den er helt ferdig!
Veske og pung2Veske og pung1

Sånn. Nå har jeg samlet litt av fjoråret her. For min egen skyld først og fremst, men kanskje litt kjekt for andre å se også.

1 kommentar:

mreteveian sa...

Her var det mange (på-)minnelser, og veldig kjekt å se/ lese!
*klem*