31. januar 2007

Kontroll over tilfeldighetene

 Det er en selvmotsigelse, men allikevel.
Jeg må undersøke om det er mulig for meg å starte med kontroll /en plan, overlate det meste til tilfeldighetene og så ta kontrollen tilbake igjen.

stue skisser

Nå er det for så vidt ikke helt nytt for meg å jobbe på denne måten. Det meste av det jeg lager blir ikke slik det i utgangspunktet var tenkt. Forskjellen er at jeg denne gangen har en klar formening om hva jeg vil oppnå. Teppet er ment å henge på en bestemt vegg og skal fungere i forhold til møbler og andre tepper og bilder i rommet.

stue topp

Teppet skal henge sentralt og ha en viktig balanserende funksjon i rommet. Det skal på en måte ikke syns, selv om det henger midt i glaninga på oss.

Jeg kan ikke mye om Feng Shui. Men hvis jeg kombinerer den lille kunnskapen jeg har med intuisjon og varhet for energier i rommet, så kan det hende jeg lykkes allikevel.

Fallhøyden er temmelig stor når det gjelder dette prosjektet. Det gjør det både spennende og slitsomt å jobbe med. Jeg må ta stilling til noe nytt hele tida. Det er opp på veggen og ned fra veggen. En søm sys og en annen sprettes opp. Innimellom må jeg sy på noe annet for å hvile meg litt. Derfor er det umulig å si om jeg blir ferdig i neste måned eller om et år. Det er ikke mulig å si om jeg blir ferdig i det hele tatt. Kanskje går jeg plutselig løs med skjærekniven og lager toalettmapper av alt sammen? Det har skjedd før ;-)
28. januar 2007

Januargave ~ January gift

Jeg liker å lage gaver til jul. Det betyr at november og desember blir travlere enn de trenger å være. Og ofte får jeg ideer til ting å lage som ikke lar seg gjennomføre på tida jeg har til rådighet.

Ved å begynne å tenke på julegavene allerede nå sparer jeg meg selv for frustrasjon og gavelagingen blir den kosen det skal være.

January gift

Her er årets første gave klar. Jeg vet hvem som skal ha den, men det røper jeg selvsagt ikke ;-)

26. januar 2007

Te-selskap ~ Tea partyManne har invitert til virtuelt te-selskap i dag! Er ikke det hyggelig, kanskje?


Jeg er alene i huset her i dag, men det forhindrer meg ikke fra å dekke bordet til to. Kanskje noen stikker innom. Hvis ikke så holder bamse meg gjerne med selskap.


tea party 3


Te for meg er svart te uten sukker eller annet søtningsmiddel. Teen må gjerne være smaksatt med frukt og/eller krydder.


Jeg har prøvd forskjellige metoder for å trekke teen – filter og klyper og te-egg – men vender stadig tilbake til teposen. Det finnes masse god te i ferdige porsjonsposer, men løsvektte på glass og i bokser har større sjarm og lukter bedre, syns jeg. Derfor ble jeg så glad for at Merete viste meg hvordan jeg kan brette min egen tepose. Hun har lært det av Keri. Kanskje det er noe for deg? Jeg har kjøpt en rull med Edet torky til teposebruk. Tar ei økt i ny og ned og klipper passe stykker som jeg oppbevarer i en boks til jeg trenger dem.


tea party 2


Nå om dagen drikker jeg for det meste adventste og julete! Jaja, feil sesong, men jeg kan da ikke kaste teen selv om både jul og advent er over, vel?

For å få litt variasjon blander jeg gjerne inn litt ekstra krydder eller ei klype fra en ferdigkjøpt tepose.

tea party 1

I går fikk jeg i gave en te som jeg ikke har vært borti før. Den blir spennende å prøve.

Liker du også te? Hvis du er i nærheten så stikk gjerne innom på en kopp. Og for sikkerhets skyld; jeg har både sukker og suketter - honning også!
 

24. januar 2007

Januar-07 Hemmelig venn ~ Secret Friend


Jeg har fått pakke!

Secret friend January 07

Vennen min har vært på besøk her i bloggen og har observert litt av hvert ;-)

secret friend

Sjekk det lekre bokmerket! Hils mammaen din med en klem fra meg.

secret friend

I følge avsenderadressen kommer pakka fra Sortland, men det kan jo godt være at du lurer meg. Jeg skal nå etterforske litt uansett…

TUSEN TAKK!


21. januar 2007

Januarfarger ~ January colours

gråstripe1


Jeg valgte meg hvitt, siden jeg fant en bit hvit fuskepels på salg. Jeg bare MÅTTE ha den til noe... Det ble gode, myke puter til å kose seg på. Akkurat nå velger jeg å glemme hvor upraktisk det er.


DSCN1999a


DSCN1999b


DSCN2002


I chose white, because I found a piece of white fake fur on sale, that I HAD TO make something from… Nice cuddly pillows to curl up with. Right now I try to forget how unpractical it is.20. januar 2007

Helg ~ Weekend

Jeg var en tur hos Ull og Tull og hentet en god ide.

GOD HELG!


cardimg


A visit at Ull og Tull gave me this idea.

Enjoy Your Weekend!

 

19. januar 2007

SPC -07 Januar /January # 3

Resolution

See myself as who I am.


jan#3


Forsett

Se meg sjøl som den jeg er.

 

11. januar 2007

Rar? Jeg? ~ Weird? Me?

 Senorita tror visst jeg er rar. I hvert fall mener hun at jeg bør klare å fortelle dere 6 rare ting om meg sjøl. Ærlig talt så er det visst ikke så vanskelig, jeg gjorde det allerede den 28.04.06; men gjentar gjerne:

1. Jeg snakker med vepser og humler.
2. Jeg har det med å glemme at jeg tar så stor plass ;-)
3. Jeg liker gamle sko. Et par sko er ikke virkelig gode før de er nesten utslitt.
4. Jeg har ekstrem høydeskrekk og blir svimmel to trinn opp i stigen - men liker å fly.
5. Jeg har vannskrekk, og har bosatt meg på ei øy.
6. Jeg er en samler på rehabilitering

Kan jeg kanskje komme på noen flere ting også? Faktisk er det slik at når jeg leser om andres merkverdigheter, så går det stadig et gjenkjennelsens lys opp for meg. Se bare her:


Grete må ha poteter til potetball (vi kaller det komle). Jeg og!


Mrs.Churshill er pysete når det gjelder bilkjøring. Jeg og, jeg tør ikke å kjøre andre steder enn her på øya.


Dolci faller for alle ting som ikke er perfekt. Jeg og!


Cruzidull elsker å reise men hater å pakke. Jeg og! Faktisk var det å pakke jeg skulle holdt på med akkurat nå. Det er derfor jeg sitter her og blogger – mye morsommere det! Men jeg får det sikkert morsomt i helga hvis jeg husker å pakke alt jeg skal.

Har du lyst til å fortelle 6 rare ting om deg sjøl? Du har’n!Senorita must think I am weird. She believes that I can tell you 6 strange things about myself. Maybe it is not so hard after all. In fact I already did so on April 28. 2006 and I gladly repeat:

1. I speak with wasps and bumblebees.
2. I tend to forget how much space I take up ;-)
3. I like old shoes. A pair of shoes are not quite comfortable until they are nearly worn out.
4. My fear of heights is extreme, two steps up the ladder and I’m dizzy - but I like to fly.
5. I am water phoebic. I live on an island.
6. I am a hoarder under rehabilitation

Maybe I can think of even more things. I often recognize myself when I read about other peoples weirdness. Look:

Grete must have potatoes when she eats potetball / komle (which is actually made of potatoes) Me too!

Mrs.Churshill is a chicken when it comes to driving a car. Me too, I only drive here on the island!

Dolci falls in love with everything that is not perfect. So do I!


Cruzidull loves to travel but hates packing. Just like me! In fact packing is what I should be doing right now. That’s why I sit here blogging – much more fun! But I am sure it will be a fun weekend, if I remember to pack what I need.

If you want to reveal 6 weird things about yourself, consider yourself tagged!


10. januar 2007

SPC -07 Januar /January # 2

Resolution.
In 2007 I will sit in a chair and read a little each day. This is a NEED.
Current read is The Expected One by Kathleen McGowan.

spc2jan2007

Forsett.
I 2007 vil jeg sitte I en stol og lese litt hver dag. Dette er et BEHOV.
For øyeblikket leser jeg Den som skal komme av Kathleen McGowan.
 

9. januar 2007

Sokker? ~ Socks?

Makan til sokker! De er tjukke og store og TUNGE. Hvis jeg skulle finne på å veie meg med sokkene på, må jeg huske å trekke fra 280 gram på vekta.

Januar sokker

Jeg har egentlig visst hele tida at jeg antagelig lager noe ubrukelig. Men jeg hadde ikke mye å tape på å bevise det, vel. Og det kan jo være at hvis jeg tover sokkene litt så blir de supre sitte-stille-med-beina-på-en-krakk sokker. Noe å gå på er de ikke. Plass til dem i sko eller støvler er det definitivt ikke.

Jeg fikk da brukt opp litt garn som bare lå der.

Det var med stor skepsis på bakgrunn av tidligere erfaring at jeg gikk løs på håndtoving av sokkene. Puh! Tungt arbeid som ikke passer mine armer. Litt mindre ble de, men jeg vet virkelig ikke om det er håp for dem selv om jeg skulle finne på å tove dem mer.

January socks after felting

Very soft, very warm, very heavy socks. Won’t fit in shoes or boots. May be used on a cold day with feet up in front of the fireplace.


8. januar 2007

Glitrende perler ~ Glittery beads

 Da var mitt første perlestrikkede produkt klart til bruk. Jeg liker denne lua, så den er min. Gi meg noen kuldegrader, takk!

Januar lue

Ida strømpegarn, p.3 og 3 ½

Finished my first knitting with beads and I feel content. I like this hat, so it’s mine to keep. Just need some cold weather now.
5. januar 2007

SPC -07 Januar /January # 1

 
The first theme of the year is Resolutions. I have a few, even if I’m not too keen on calling those resolutions as in Starting or Stopping something new. They are rather reminders for me that I want to keep up the good work I’m already doing. Of course I am aware of the potential of improvement *giggle*

Årets første tema er Forsett / Beslutninger. Jeg har noen, selv om jeg helst ikke ser på dem som forsett i betydningen å Begynne med eller Slutte med noe. De er heller påminnelser til meg sjøl om å fortsette der jeg allerede er godt i gang. Jeg er veldig klar over forbedringspotensialet *fnis*


jan#1


It is important to me to organize my day. Since health put a stop to my working life a few years ago, I have been in search for new routines.
If you have a family with kids, you know that housework never stops. You can clean and clean and go on cleaning even more and you will never be “finished”. There is always more that could be done. And then there is all the rest.
I could fill my day with house cores and get really depressed. I have chosen otherwise.

I’m keeping lists. Not only to remember appointments and other important things. I love to run a line through the things I’ve done. That way I can see in writing that even on days when I feel like stuck in mud, I get things done. Important things. I am useful.

And then it is time to play! In 2007 I will find ways to organize my creative playtime even better. I will take more notes /do more sketches of my ideas, so that I don’t loose them before I get them done.
I believe I can fly!

Det er viktig for meg å organisere dagen min. Siden helsa satte en stopper for meg i arbeidslivet for noen år siden, har jeg vært på jakt etter nye rutiner.
Hvis du har familie med barn vet du at det aldri blir slutt på husarbeidet. Du kan vaske og vaske og fortsette å vaske uten å bli ferdig. Det er alltid noe som kunne vært gjort. Og deretter er det alt det andre.
Jeg kunne fylt dagen min med husarbeid og sunket ned i svart depresjon. Jeg har valgt det annerledes.

Jeg skriver lister. Ikke bare for å huske avtaler og andre viktige ting. Jeg elsker å sette en strek over ting jeg har gjort. Slik kan jeg se svart på hvitt at selv på dager da det føles som jeg sitter fast i sirup, får jeg gjort noe. Og det jeg gjør er viktige ting. Jeg er nyttig.

Og så er det tid for lek! I 2007 vil jeg finne måter å organisere den kreative leketida mi enda bedre på. Jeg vil bli enda flinkere til å notere /skissere ideene mine, slik at de ikke forsvinner for meg uten at jeg får satt dem ut i livet.
Jeg tror jeg kan fly!REF. Flylady.net: FLY = Finally Loving Yourself


        SPC3. januar 2007

Et år i farger ~ A Year of Colours

Silja har startet en uhøytidelig lek på Hobbyboden. Hver måned i 2007 får sin egen farge til inspirasjon og utfordring. Det blir opp til oss som deltar å avgjøre hva vi vil bruke fargene til og hvordan.

gråstripe1

Fargene for januar er Hvit – Grå – Svart.
Jeg er i tenketanken.


Silja has invited the members of Hobbyboden to play. Each month of 2007 will have its own colour, for inspiration and challenge. How and for what we use the colour is our choise.
In January the colours are White – Grey – Black.
I’m thinking about it.


farger

2. januar 2007

Januar-sokkene ~ January Socks

Skikkelig tjukke og varme sokker skal det strikkes denne måneden. Det kan jo bli kaldt selv om vinteren har gjemt seg godt så langt.
Mønsteret kommer fra Drops Design. Jeg har valgt å bruke dobbelt entråds alpakka fra DSA og pinner nummer 7.

sokker07jan1

I wonder if I ever will need these thick, warm socks from Drops Design. So far the winter is hiding well. I have substituted the original yarn for some alpacka.

sokker2007

Januar-lua ~ January hat

I januar er det Grumperinas Black Sea Hat som skal strikkes.

luer07jan1

Dette er første gang jeg strikker med perler og før jeg begynte var jeg veldig spent på om jeg kom til å bli gal av disse små perlene som skal flyttes på og plasseres rett. Heldigvis var det mindre frustrerende enn jeg fryktet. Jeg bruker to nøster garn og strikker partiene som er uten perler av det nøstet som er uten perler. Dermed blir perleskyvinga redusert til et minimum.


The January hat is Grumperina’s Black Sea Hat.
This is the first time I knit with beads and before I started I was unsure if these little beads that need to be moved and placed right, would make me crazy. Fortunately I found it less frustrating than I had feared. I knit from two balls of yarn and use the ball without beads for the parts without beads. This way the bead moving is reduced to a minimum.

luealongknapp1

1. januar 2007

Velkommen ~ WelcomeJeg er på vandring rundt i bloggverdenen på leit etter en plass å kalle hjem. Det siste året har en blogg på Hobbyboden vært mitt tilholdssted. Ingen dårlig plass å være, men jeg ønsker meg litt friere rammer å tumle rundt i. Derfor har jeg havnet her. Jeg kommer ikke til å forlate Hobbyboden-bloggen med det første, men forsøke å blogge parallelt her og der for å se hvor jeg trives best.I’m wandering about in the blog world in search of a place to call home. My whereabouts the last year has been a blog at Hobbyboden. Not a bad place to stay, but I would like some looser frames to play around in. I’m not planning to leave my Hobbyboden blog in the near future, but will be parallel blogging for a while to see if I like it here.