31. juli 2008

Ikke et pip

fra denne flere ganger.ring ring

Ikke et strøk mer med denne malinga.

ikke flere strøk

For ordens skyld:  Malinga leveres som spesial-avfall.

30. juli 2008

Gratulerer!

I dag er der Sigrun som skal feires.

bursdag sigrun 08

Hjertelige klemmer sendes din vei, kjære venn.

29. juli 2008

Jeg syr litt og containeren fylles

Det går ikke så innmari fort i varmen. Hyppige vannings- og pustepauser er helt nødvendig for komme gjennom dagene med helsa i behold. Så vi jobber oss sakte men sikkert gjennom rommene, skapene, kottene.
Stua fungerer som sorterings-sentral.
kott3

I kjelleren har vi kasta ut skapene og montert enkle men greie lagerhyller. Ventilasjonen er ikke optimal og dermed ble det for tett i skapene. Kjellerlukt vil vi ikke ha noe av, det unngår vi nå.

kjellerhyller1

Jeg har satt sammen mange små restelapper til en løper og pynta den med sommerfugler. "Ta vare på-genet" er godt for noe, for jeg koser meg virkelig med slik restelappsøm. sommerfugl 1 sommerfugl 2 sommerfugl 3

Nå er det på tide å sove litt, og i morra er det på 'an igjen.

25. juli 2008

Slipstvang?

Ikke her (-;

At slipsmoten har variert oppigjennom årene er det ingen tvil om.  Og det var jo unektelig litt morsomt å ha et lite utvalg å dokumentere det med.  Nå har disse godbitene fått følge av flere andre ned i container-dypet. 

slips1

Selvom lokalavisa i dag hadde forslag til en annen skjebne.

slips2

Det er varmt og godt.  Klokka fem i ettermiddag  - inne i stua øverst og ute i skyggen nederst.

varmt

Innimellom ryddeøktene slapper jeg av med litt lukkekant-søm.

lukkekant

Har du kasta noe i dag?

24. juli 2008

Vi er klar

I dag kom denne lastebilen ryggende inn i tunet.

cont2

Den etterlot seg containeren her, og nå skal den fylles med likt og ulikt av skrot og husafyll. Det er utrolig hvor mye som har samla seg vi har samla i kjeller og på kott. For ikke å snakke om i skuffer og skap, kasser og esker. Det er så fryktelig vanskelig å kaste noe. Ikke gjør det saken bedre at vi lider av samme mani både mannen og jeg. Alt kan jo være kjekt å ha en dag. Og noe har man fått eller arvet, mens andre ting er det knyttet minner til.

Men nå er vi altså (nok en gang) klar til å gi slipp på et lass. At det kanskje går som det pleier, og huset snart er like fullt igjen, vil jeg helst ikke tro på. Det må da gå an å bryte denne dårlige samle-vanen.

Det er jo også slik at å bli kvitt et containerlass med skrot i et jafs, er så sin sak. Men det viktigste for å få (og beholde) et ryddigere og friskere hjem tror jeg er å la kastinga bli en del av den daglige aktiviteten. Når noe kommer inn over dørstokken, må noe annet ut. Jeg har jobbet mye med dette i tankene i lang tid, men har det ikke helt inne i praksis enda. Det kommer mange færre ting inn i huset nå enn for noen år siden, men det er altså vanskelig å få noe annet ut. Vi er klar for endinger!

cont1

Har du lyst til å ta et grep for få fjerna noen overflødigheter fra hjemmet ditt? Kanskje du som jeg kan finne inspirasjon hos Den grønne Sti og de andre som har hengt seg på utfordringen:

Den Grønne Sti: 365dager med decluttering

23. juli 2008

Borte bra men hjemme best

Ingenting er som å se trappa hjemme når en har vært ute på tur.

hjemme best

Nå går vaskemaskina og det ryddes og ordnes.  Ungdommene som har holdt hus her mens gamlingene var vekke, har rydda bra opp etter seg.  Støvsugd har de óg ;-)  Så er det bare for mor og hente fram noen pizzabiter fra under sofaen og vaske vekk litt cola-kliss her og der. 

Jeg har kommet til bok tre i Millenium-serien av Stieg Larsson, og det passer bra å la "Luftslottet som sprengtes" fylle ørene mens det vaskes og stelles.  Anbefales på det varmeste.

knapp-juli

19. juli 2008

Mamma Mia!

Dere får herved bevitne en historisk hendelse:

Kopi av Kino

Søstrene sisters er på kino sammen for aller første gang!  Ganske fantastisk i grunnen, spør du meg.  Nå er det riktignok mulig at vi kan ha glemt noe av det som skjedde på sekstitallet. Det er ikke usannsynlig at det var storesøstrene som tok meg med på mine første film-opplevelser.

Det som er sikkert er ihvertfall at vi aldri har vært på kino sammen i voksen alder.  Filmen?  Fornøyelig, enkel og underholdende.  At Pierce Brosnan ikke kan synge har mindre betydning.  Abba er Abba uansett - kort og godt fengende.

knapp-juli

11. juli 2008

10. juli 2008

Utsikt over verdens fineste by

verdens fineste 

Fra Fløyen, der hvor til og med asfalten blomstrer.  Det er deilig å være turist i Bergen.

knapp-juli

ps. søster'n og jeg syns selvsagt vi har utsikt til verdens fineste menn også ;-)

7. juli 2008

Gjensyn III

 

Hilde samler på katter.  Her har en havnet på ei pute.  Stakkar, jeg lurer på hva den har spist.

Oktober 2003

6. juli 2008

Juli-glede

Det er mye å glede seg over om dagen.  Fint vær, god tid, en kropp som funker, snille barn, mann med ferie, gjester i huset, reiseplaner...

juliglede

...små broderier og paint shop pro.

knapp-juli 

 
Besøk Merete for å ta del i flere positive juli-tanker.

2. juli 2008

Gjensyn II

Internett har brakt meg i kontakt med utrolig mange flotte mennesker.  En av dem er Glenda.  Dette nettet er laget spesielt til henne.  Vi deltok i et slags veskekjedebrev på yahoo-gruppa Like Minded Artist.

 

Glenda er Reiki healer.  Hun elsker havet og øyenstikkere. 

Oktober 2003