31. juli 2007

Nå drar jeg

I'm leaving
1. Heavy Rain, 2. Rainstorm, 3. supernumerary rainbow, 4. Long Nights

Det kan jo hende det regner litt mindre "andre steder"? Eller kanskje ikke. Uansett kan det være greit å få en avveksling i regnet. Jeg blir ikke lenge borte. Tror jeg. Send litt sommer hit til jeg kommer hjem da!

28. juli 2007

Et paradoks

Å sitte inne under quilten og strikker votter i slutten av juli, må sies å være et paradoks.
Det er bare det at enkelte er så gode på å inspirere og igangsette at jeg lar meg villig rive med.
BenteB viste først fram et pirrende par av de paradoksale vottene. Og så er hun jammen i gang med enda en sprek utgave.
Dama har speed på pinnene, og det er ikke meg som skal prøve å holde følge med henne. Jeg skal sakte men sikkert løfte ei og ei maske fra den en pinnen til den andre og håpe at resultatet blir sånn nogenlunde bortimot så bra som BenteB sitt.

Paradoxical Mittens I

Takk for kicket, BenteB.
Paradoxical Mittens
strikket i Finull på p 2 1/2

Og været er det jo ingenting å si på?

Jeg tenkte...

...at dere skulle få se CDspiller-lomma i bruk. Det ble gjennom mitt uvaskede baderomsspeil og det ikke stort bedre speilet i gangen. Tok noe bilder med sjølutløseren, men det ble for oppstilt i dag.

cdspiller-lomme2


Jeg føler meg litt uklar, så da så.


26. juli 2007

Man pusler da litt

julisokker

Juli er multifarget og det bærer julisokkene mine preg av. De er strikket i to forskjellige farger multifarget Opal. Gla'sokker!

hekleri

Jeg har også prøvd meg med min nye, gode heklenål. Syns fortsatt det er vanskelig å få taket på heklinga, men det er absolutt ikke så krampaktig som før. Så får vi se hvor det fører hen. Noe slumreteppe har jeg ikke planer om ;-)

cdspiller-lomme

Den lilla lommen er til å ha CD-spilleren i mens jeg vandrer rundt i huset og hører lydbok. For tida hører jeg på Drageløperen av Khaled Hosseini. Liker den.

25. juli 2007

Jeg har kontakt med engler

jeg.tror


Like godt at jeg verken heter Märtha eller er medlem av statskirka, da.


24. juli 2007

Det er fælt

Det går ikke så bra med meg og kiloene – de overflødige. Det står på stedet hvil. Noe av forklaringen kan være at jeg er en sånn som spiser opp. Det som ligger på tallerkenen min, og så middagsrestene til kvelds. Og jeg sørger alltid for at det lages nok mat, eller helst litt mer enn nok. Og så er jeg ikke akkurat overtrent heller.

vekt


Ingvild Sjo sa det så treffende på baksida av fredagens Sunnhordland, og det ga meg et puff til å forandre strategi. Så gårsdagens tiloversblevne gikk rett i den brune dunken uten å ha vært innom kjøleskapet først. Takk Ingvild. Jeg får ta ansvaret sjøl og ikke overlate det til SIM.

Med Ingvild sin tillatelse, gjengir jeg hennes petit her:


Ka’ så e’ så fælt?

Det er synd å skam å hiva mat. Nei, det er det ikkje!
Høyr no her på ei halvgammal kjerring som ikkje har opplevd krigen.
Når du står der med ei halv marsipankake på fjerde dagen, kan du spørja:
Er det sunt å eta dette? Eller er det sunt ikkje å eta dette?
Når du står der med to fleskepannekaker med tilhøyrande flesk og ei pølse klokka ti om kvelden, då kan du spørja: Er det synd og skam å eta dette, eller er det synd og skam å kasta det?
Anten stappar du i deg sukker og feitt i store mengder, som endar ute i septiktanken, eller så kastar du det i kompostspannet til SIM. Uansett så skal den marsipankaka og dei fleskepannekakene til Fitjar til slutt.
Så dersom du er av den spinkle, overtrente sorten, så berre et, kjære deg. Då må du berre eta fleskepannekaker om natta.
Dei som tyt om at det er så fælt å hiva mat, det er dei som lagar for mykje mat. Det seier seg sjølv. Me snakkar ikkje om at det er fælt å kasta mat når det ikkje er noko mat å kasta. Synda oppstår altså i butikken. Me har kjøpt for mykje.
Lat oss samanlikna oss med hønsehjernar. Sjå for deg heile flokken med jærhøner i butikken. Går mellom rekkjene og plukkar og nippar. Til eine sida – til andre sida. Kaaak- kaaak. Litt verpesjuk der. Fyller raskt opp ei korg.
Det ville vore ein god ide om SIM hadde hatt matavfallcontainer ståande utanfor butikken, så kunne me lempa matavfallet rett oppi der med ein gong.

Ingvild Sjo


Ingvild, du sier det knakende godt. Jeg håper du går i gang med en blogg, når tidsklemma løsner litt på grepet.
Syns ikke dere også det, mine lesere?

(Innlegget er krysspostet fra livsstilsendrings-bloggen min. Den har ikke så mange lesere, derfor får dere det.)

21. juli 2007

Godt besøk - god hjelp

I litt mer enn ei uke hadde jeg besøk av Merete. Hvordan er det mulig at tida flyr så fort? Vi tok oss knapt nok tid til å sove, likevel rakk vi ikke alt vi ville. En god del timer ble lagt ned i OktoberRosa 2007. Tanker og idé-myldring, praktisk arbeid ved pc-en og ikke minst ved symaskina. Akkurat det siste er litt hemmelig enda, men det blir fint!
Før vi begynte å sy hjalp Merete meg med å rydde i stoffene mine.

merete rydder

Jeg har litt å kose meg med her.

rydda stoff

Å vurdere og fundere på neste trekk er en viktig del av syprosessen.

merete vurderer

Og spretterten,Jack the Ripper, er flittig i bruk.

merete spretter

Legg merke til spretterskens plastrede finger. Sånn går det når man jobber på egen hånd.

Naturbilde-along - mitt bidrag i juli


blaabaergledeJPG

Det bugner i skogen om dagen. Ååååh - blåbærglede!

17. juli 2007

SPC - Jord / Earth # 3

spc-earth3

Rosa Repetisjon ~ sakset fra i fjor.

Siden jeg har byttet blogg siden OktoberRosa 2006 har jeg lyst til å sakse litt fra innleggene mine fra i fjor og ta dem med meg over hit.
Jeg begynner bakerst:

31/10-06 Summa Summarum
Den siste dagen i oktober. Det betyr at den rosa måneden tikker seg mot slutten for denne gang. Oktober Rosa 2006 innbrakte 25.000 kroner til brystkreft-forskning. Det er et fabelaktig resultat!
Kan vi gjemme og glemme den rosa sløyfa nå da?
Nei, vi skal ikke skyve spøkelset inn i det mørke skapet og la det vokse seg stort og skremmende igjen. Vi skal fortsette med selvundersøkelsene og bli stadig bedre kjent med oss sjøl og puppene våre. Vi skal oppsøke lege dersom vi oppdager noe vi er usikre på.

bare

Og du, hvis du ikke har begynt med puppesjekken enda, så kast deg uti det!
Jeg begynte for et år siden. Den gang skrev jeg i bloggen: ” Jeg har i flere år unngått selvundersøkelse av brystene fordi alt det "rare" jeg syns jeg finner har skremt meg slik. Nå bestemte jeg meg for å ta tyren ved hornene og bli kvitt denne irrelevante angsten en gang for alle. Er det noen feil der inne så er det jo en fordel å finne dem fortest mulig.”
Jeg sydde en vegg-quilt som et manifest, og kalte den ”Bare gjør det!” Nå henger den på badet og minner meg på at jeg er ei sterk og tøff dame som tør å gjøre det jeg er redd for ;-)

bryst2005

Hvis du syns at å sy en quilt blir for mye av det gode, kan du bestille en gratis dusjhenger hos ffb. Det er ingen feil måte å gjøre det på! Noen tips kan allikevel være godt å få.

10/09-06 Rosa armbånd
Pink bracelets on a stick
Jeg fikk visst litt dilla på rosa armbånd. Jeg syns de ble fine og de kan da godt brukes sammen med Rosa sløyfe-båndet.
Pink ribbon bracelet
Dersom du har lyst på et av armbåndene trenger du bare å legge igjen en kommentar her hos meg. Jeg har ikke mange av de brede, men si fra hvis du gjerne vil ha det. Jeg tar kontakt og sender armbånd så lenge jeg har flere igjen. Og i likhet med Merete vil jeg gi 10 kroner til Kreftforeningen for hvert armbånd jeg gir bort. Samtidig vil jeg oppfordre deg som leser dette til å finne på liknende små ting for å skape oppmerksomhet omkring brystkreft-saken.Du har kanskje ikke anledning til å lage noe, men kanskje du kan fortelle venninner og kollegaer om aksjonen
Det har kommet mange flotte bidrag allerede. Flere ting er under arbeid. Det er også fortsatt mulig å melde seg som deltaker.
Og fra 10.oktober til og med 16.oktober er auksjonen åpen.
Og du - ikke glem den viktige selvundersøkelsen, da.

09/09-06 Oktober rosa

Da jeg leste Merete sin blogg i dag oppsto det full tenning! Jeg vil også sy slike armbånd som hun har gjort. Riktignok bruker jeg gjerne det rosa fra Kreftforeningen også, så her blir det "ja takk begge deler".
Hittil har jeg sydd ferdig to, men flere er underveis. Jeg må tenke litt på hva jeg skal gjøre med dem - jeg kan jo ikke ha alle sammen selv.
Pink braceletDette har de målene Merete beskriver.
Pink braceletHer har jeg doblet bredden.
Pink bracelets

25/08-06 Rosa 3

Da er de ferdige, putene. De er 40x40cm og passer til innerputer 50x50cm hvis en liker dem litt lubne eller 40x40 hvis foretrekker dem flate. jeg går for den lubne utgaven.
puter3 puter1 puter2
Jeg håper de vil bringe inn noen kroner til brystkreftsaken når auksjonen går av stabelen i oktober.

23/08-06 Rosa 2

Jeg har fått quiltet framsidene av putene.
rosaputer rosaputer4

03/08-06 Rosa 1
For ei (ganske lang) tid tilbake viste jeg fram denne begynnelsen på "noe".
Nå er jeg et skritt videre, etter å ha sydd og spretta opp og sydd igjen noen ganger.To putetrekk som skal doneres til OktoberRosa, en nettauksjon til inntekt for kampen mot brystkreft.Neste skritt på veien er quiltingen.
Pink cushions, progress
WeWearPink2
Jeg har strikket og tovet ei veske også. Den er helt ferdig!
Veske og pung2Veske og pung1

Sånn. Nå har jeg samlet litt av fjoråret her. For min egen skyld først og fremst, men kanskje litt kjekt for andre å se også.

13. juli 2007