31. mars 2007

Så som sokkDenne måneden kommer jeg ikke til å strikke sokkene i sokke-alongen. Gidder ikke, rett og slett. Men jeg syns de er ganske fine igrunnen, så det kan godt hende jeg strikker dem en annen gang. Trikser litt med fargene og gir dem et annet uttrykk, kanskje.
Jeg håper du liker sokkene du også, og får lyst til å strikke dem.


Sokker med mønsterbord
Design: Elisabeth Augusta
Etter inspirasjon fra Yarn Harlot

sokk1dDu trenger 2 nøster Ida strømpegarn eller tilsvarende, ett lyst og ett mørkt nøste. Jeg har brukt mørk blått og hvitt som jeg har farget med Kool-Aid til multifarget.
Pinner 2 ½ og 3.


Legg:
Legg opp 60 m på p 2 ½ med mørkt garn. Strikk vr bord, 2 r, 2 vr, 5 ½ cm.
Skift til p3 og gl str. Strikk mønsterbord I (skjemaet viser en rapport som gjentas 6 ganger = 60 masker) og deretter 3 cm med lyst garn.

Hæl:
Hælen strikkes med mørkt garn over 30 m (de 15 siste m og de første 15 m fra forrige omgang, slik at ”skjøten” blir midt bak).
Strikk glattstrikk fram og tilbake 6 cm. Første og siste m strikkes rett på alle omg.

Fortsett slik:
1.p fra retten: strikk til 10 m gjenstår. Strikk 2 m r sm, snu.
2.p fra vrangen: ta 1 m løs av, strikk til 10 m gjenstår. Strikk 2 m vr sm, snu.
3.p fra retten:1 m løs av, strikk til 9 m gjenstår. Strikk 2 m r sm, snu.
4.p fra vrangen: 1 m løs av, strikk til 9 m gjenstår. Strikk 2 m vr sm, snu.
Fortsett på samme måte til det er 14 m igjen.

Fot:
Skift til lyst garn og plukk opp 11 m på hver side av hælen. Strikk videre rundt over alle maskene.
Gjør slik: Strikk maskene oppå foten, fell de 2 første hælmaskene r sm, strikk til det gjenstår 2 hælmasker, strikk disse vridd r sm. Strikk en omgang uten felling. Gjenta 2 grr til til det igjen er 60 m på p.
Fortsett med lyst garn 12 cm eller til passe lengde. Strikk så mønsterbord II.

sokk1e

Tå:
Skift til mørkt garn. Sett et merke i hver side av foten. Det skal nå felles på annenhver omg slik:
1.omg: 1 m r, 2 m vridd r sm. Stikk til 3 m før merket, 2m sm, 2 m r, 2 m vridd r sm. Stikk til 3 m gjenstår, 2 m r sm.
2. omg: alle masker strikkes rett.
Fell til det gjenstår 10 m på oversiden og 10 m på undersiden av foten. Sy sammen med maskesting.
Mønsterbord 1:
sokk1b


Mønsterbord 2:
sokk1a

sokk1c

Hvis du har lyst til å farge med Kool-Aid kan du gjøre omtrent som jeg har gjort her. Eller du kan gjøre det helt på din egen måte.
Jeg brukte fire forskjellige farger (smaker!) til 100 gram garn; Arctic green apple,Pink lemonade, Lemonade, Ice Blue Rashberry Lemonade.
Jeg begynte med å lage en hespe av garnet (rundt en stolrygg går fint) og fuktet det LETT. La et par plastbæreposer på kjøkkenbenken og sørget for å ha nok håndklær i nærheten, for her blir det vått. Garnet oppå plastposene, og så begynte moroa. Saftpulveret hadde jeg rørt ut i vann i fire forkjellige beger. Nå begynte jeg å helle forsiktig en og en farge over garnet, litt sånn her og der. Mellom hver farge måtte jeg tørke opp overflødig vann. Jeg klemte også forsiktig ut vann fra garnet (holdt det over en tom isboks). Mellom hver farge fikk garnet et par minutter i mikrobølgeovnen. Etter at all safta var brukt opp la jeg garnet i en isboks, fylte på vann så det dekket garnet og lot det få fem minutter i mikroen.
Da vannet var kjølnet klemte jeg ut så mye vann jeg klarte og hengte garnet til tørk.

Kool-Aid kan du blant annet kjøpe her hos KoolAid UK.God fornøyelse!


23. mars 2007

Vel...

...OK da Magfly!
Slik ser den ut på!

calorimetry

GOD HELG!

En redningsaksjon

Denne her

Calorimetry

har nå blitt slik:

DSCN2356

Etter toving for hånd ble pannebåndet passe til meg.

DSCN2355

Mitt første forsøk på nålefilting ble et skikkelig rot-i-hop.


DSCN2354

Tråden er Ara fra Sandnes.

22. mars 2007

En gammel vennEn historie om å klage sin nød.
Hobbyboden fins det som kjent Hemmelige Venner. Du melder deg på måned for måned og får utdelt en venn som du skal sette sammen en overraskelsespakke til. Mens du studerer ønskelista, og eventuelt bloggen, til din venn, sitter en annen venn et annet sted i inn- eller utland og grubler seg frynsete på hva hun skal finne på å sende til deg. Du vet ikke hvem hun er. Hun er hemmelig. Hemmelig er hun fortsatt når pakken seiler ned i postkassa di, men det kan jo være at du finner et spor eller to på kortet som følger med. Eller kanskje selve innholdet i pakken røper noe? Da kan man jo gjette og jakte litt og kanskje bli sikker i sin sak om hvem den vennlige hobbydama bak avsenderadressen mon må være. Den endelige bekreftelsen, eller aha-opplevelsen hvis du ikke hadde peiling, kommer på avsløringsdagen.


Syns du det høres artig ut? Jeg koser meg i hvert fall veldig med det. Men så hadde det seg altså slik at jeg på en eller annen måte klarte å glemme å melde meg på i mars! Ergerlig var det å oppdage at fristen hadde gått ut uten meg på deltaker-lista, og stikk av misunnelse for gjennom meg da bilder av herlighetene begynte å dukke opp i blogger rundt omkring.
Så var det altså at jeg klagde min nød.
I bloggen til @tone, en av de gamleste av mine gamle venner. Hun hadde jo fått så fin pakke og hadde tydet spor og kost seg med både det hun hadde fått og det hun hadde sendt. Og gamle venner tåler jo at en sutrer litt.I går lå det hentelapp i postkassa mi. En sånn pakken-er-for-stor-til-kassa lapp, og den står det jo ikke avsenderadresse på. Jeg ble litt skjelven, for hva om jeg hadde gått berserk i en nettbutikk i søvne!

Heldigvis var det ingen grunn til bekymring.
Se her da!


DSCN2337


DSCN2341

Et diiigert album og masse stash! Tyggisen som fulgte med var sjenert og ville ikke være med på bilde...hemmelig

Bare for å ha sagt det; jeg kommer ikke til å melde meg på Hemmelig Venn i april heller, men det er fordi jeg er bortreist det meste av måneden - og det er jo noe HELT annet. Men så kommer mai!

19. mars 2007

Mosaic Monday - Inspiration for embroidery

Embroidery

1. Embroidered ornament, 2. Winter Wonderland, 3. little owls, 4. Turtle Moon, 5. happyrat, 6. umbel, 7. Home / Zuhause, 8. poppies_large, 9. applique, quilt houses

Mars-gave ~ March gift

Sandra3

Kort vest og veske til ei lita jente ble det denne måneden.
Mønsteret finner du i heftet "Smart til barn", nr. 0607 fra SandnesGarn.

This month I have knitted a short vest and a bag for a little girl.

15. mars 2007

Sokker i mars ~ Socks in March

Artige sokker! Synd at de ble litt for trange for pailabbene mine, men så blir de bare noen andre sine.

Brigid

Fun socks! A bit too tight for my big feet, but will hopefully fit someone else.Mens jeg var i gang med burgunder, strikket jeg et pannebånd av typen Calorimetry. Det ble for stort for meg, enda så tjukk jeg er i hue! Tove eller rekke opp?
Det smiler i det minste pent for fotografen, ikke sant?

Calorimetry

While I was at it with the color Burgundy, I knittet a Calorimetry as well. This turned out too big for my thick head!
Frog or felt?
Pretty smile on that thing, anyway.


14. mars 2007

Rett i fletta! ~ Braids on my head

Det skulle bli hatt med flette i denne gangen. Ikke noe for meg og ingen andre jeg kunne komme på heller. Så jeg tenkte å stå over denne runden. Men så var det noen smarte hoder som fant ut at dette kunne bli fin ørevarmer og da steg interessen min mange hakk. For jeg trenger trening i å strikke fletter. Og en ørevarmer kan jeg vel få bruk for.

mars lue

This hat did not tempt me, but when someone suggested to turn it into an ear warmer, I liked it. It gave me a chance to practise making braids. And I suppose I can wear it. Or that someone else can.

Stoffmysterium ~ Fabric MysteryLiv-Toril inviterte til å sy et mysterium. Siden interessen var så stor, lagde hun like godt i stand et bonusmysterium!

Siden jeg ikke ville få tid til å sy begge deler - og siden jeg forsto at jeg hadde sydd hovedmysteriet før - valgte jeg å sy bonusen; Soleklar.
Den lille pungen/nøkkelpungen Både-Og, ville være med på bildet.

A mystery at hobbyboden

Mystery
Design: Hanne Asplin Firman

Liv-Toril invited us to sew a mystery. The interest inspired her to make a bonus mystery as well!

Since I did not have time for both, and had already sewn the main item, I went straigt to the bonus; Soleklar ( "ready for the sun" ). The small pouch/keyholder Både-Og ("I take both!") wanted to be photographed.


11. mars 2007

Veske for våren

Her er vårens veske. Den er sydd for hånd i teknikken "english paper piecing". Når alle firkantene var sydd sammen etter rutemønsteret, ble stykket quiltet før det ble føyd sammen i sidene. Dermed blir det ingen synlig sidesøm, og det er jo litt fiffig. Etter at glidelåsen var på plass ble for med lomme satt i. Jeg brukte symaskina for å sy foret.

Veske for vaaren

Mønsteret er et "vandremønster" som har gått fra syer til syer ei stund og jeg ikke kjenner opprinnelsen til det. Hvis noen har opplysninger å komme med er det fint!

veske

4. mars 2007

Kurs med Ulva Ugerup

Så var kurset med Ulva Ugerup over. Du verden så moro det var! Ulva er ei rolig og behagelig dame, med en overflod av farge og sjarm. Får du muligheten til å gå på et kurs med henne, så slå til uten å nøle.

Ulva Ugerup kurs 026

Jeg gleder meg til å arbeide videre med det jeg fikk gjort den spede begynnelsen på i løpet av disse to dagene.

Ulva Ugerup kurs 038

Ulva Ugerup kurs 039

Ulva Ugerup kurs 037

Kurset var i regi av Lørenskog Quilteklubb og verdt å reise tvers over Norge for å få være med på. Takk til arrangørene.

Ulva Ugerup kurs 040

Jeg beklager den dårlige billedkvaliteten og manglende beskjæring og opprydding.


I have attended a quilting / embroidery course with Ulva Ugerup. What fun we had!

1. mars 2007

Mars er burgunder

En vanskelig farge, syns jeg. Jeg kan ikke huske sist jeg brukte den til noe. Allikevel var det tilfeldigvis den fargen jeg valgte da jeg igår kjøpte garn til marssokkene i sokker 2007.

Diverse 455

Mønsteret denne gangen ser spennende ut!